Van bestuderen naar begrijpen


Bijen

Maai Mei Niet 2023

In navolging van Knack in België roept collegaweekblad EW samen met Velt, Flora van Nederland, Stichting Steenbreek en De Bijenstichting, alle tuinbezitters en gemeenten op in de maand mei hun gras niet te maaien. Door de actie Maai Mei Niet willen we het herstel van biodiversiteit een handje helpen. Want die staat behoorlijk onder druk.

lees hier verder ...
Bijen

Maai Mei Niet 2022

Als we zo doorgaan, blijven er binnen korte tijd geen insecten meer over in Nederland. Daarom introduceren de Bijenstichting, Flora van Nederland en Stichting Steenbreek een campagne in mei, om tuineigenaren en gemeenten ertoe te bewegen minder en anders te gaan maaien: Maai Mei Niet.

lees hier verder ...
Bermen Bijen

Exclusieve bij

Planten en dieren zijn van elkaar afhankelijk, voor bijvoorbeeld bestuiving of voedsel. Meestal kan een plant door meerdere diersoorten bestoven worden en zoeken dieren meerdere plantensoorten uit om hun voedsel te zoeken. Toch zijn er ook soorten die maar op één paard gokken.

lees hier verder ...
Bijen

Maai Mei Niet 2021

Laat een stukje van je gazon wat langer worden, als vrijhaven voor bijen en vlinders.
In Groot-Brittannië leerde No Mow May dat je zo al 10 keer meer bijen kunt aantrekken. Een verbluffend resultaat. Een extra goede reden: langer gras is ook beter bestand tegen droogte en hitte.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar