Van bestuderen naar begrijpen


Boeken

Stoepplantjes album

Een prachtig verzamelalbum in de stijl van de vroegere Verkade albums: ‘Stoepplantjesalbum’ met 52 zelfklevende afbeeldingen van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Wie een plantje ziet, plakt het bijbehorende plaatje in, en maakt zo z’n eigen papieren herbarium. Een leuk cadeauboek voor liefhebbers van tuinieren, planten en botanie.

lees hier verder ...
Boeken

Guerrilla gardening

Er moet heel wat gebeuren in veel steden op het terrein van vergroening van straten, tuinen, overhoekjes en braakliggende terreinen. Juist om het stadsklimaat in positieve zin te beïnvloeden namelijk door opwarming te verminderen, regenwater beter vast te houden en biodiversiteit te bevorderen.

lees hier verder ...
Herkennen en determineren

Herkennen van bloemvormen

Ogenschijnlijk lijken er wel evenveel bloemvormen als bloemen van plantensoorten te zijn. De vormenrijkdom van bloemen is schier onbeperkt. Toch is er als we nauwkeuriger gaan kijken naar de diverse bloemvormen een duidelijke regelmaat te vinden. Het is zelfs zo, dat sommige bloemvormen heel kenmerkend zijn voor een grotere groep van plantensoorten. Dat valt heel erg goed op bij het nader beschouwen van sommige plantenfamilies.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar