Planten als bron van inspiratie


Zelfstudie Natuureducatie

Flora in de klas

Flora van Nederland is leuk en heel goed toepasbaar op school en cursussen. Graag delen we een paar ervaringen.
Ik geef les aan de Europese academie algemene plantkunde opleiding herboristen en werk heel veel met floravannederland.nl Wetenschappelijk correct en duidelijke informatie; Proficiat! Hilde. Ik ben bezig met de opleiding tot natuurgids van de IVN. Van flora weet ik nog heel weinig, maar wat wordt het een feestje om te leren dmv jullie video's. Superleuk! Anne.

lees hier verder ...
Zelfstudie Natuureducatie

Plantkracht

Flora van Nederland biedt een eigentijds laagdrempelig leermiddel over inheemse planten en plantengemeenschappen. Meer kennis van en bekendheid met wilde inheemse planten in onze eigen omgeving betekent volgens onze visie meer beleving en meer kwaliteit van leven. In 2023 starten we de actie "dagelijks een dosis plantkracht met determinatievideo's".

lees hier verder ...
Zelfstudie Natuureducatie

Studie naar Grassen

De Grassenfamilie of Poaceae is een grote familie met veel plantengeslachten en -soorten. Daaronder bevindt zich een groot aantal belangrijke voedingsgewassen, zoals onze granen en Maïs. De mens heeft dan ook al vroeg in zijn culturele geschiedenis geleerd hoe deze gewassen gecultiveerd kunnen worden en zij vormen de basis van activiteiten van de landbouwende mens sinds meer dan 10.000 jaar.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar