Van bestuderen naar begrijpen


Lente

Lentebaantje

De lente komt er aan! Dit weekend wordt er zonnig weer met hoge temperaturen verwacht. Dit is niet alleen goed nieuws voor de mens maar ook voor de bloeiende planten. Net als wij, zullen ook veel insecten naar buiten gelokt worden om op zoek te gaan naar de lentebloeiers.

lees hier verder ...
Lente

Ontmoet de ranonkels

De Ranonkel-familie is een zeer diverse familie onder de bloeiende planten. Hoewel deze voornamelijk wordt geassocieerd met boterbloemen, immers van het geslacht Ranunculus, zal je Ranonkels veel vaker tegenkomen.

lees hier verder ...
Voeding

Vossenbessen in maart

Ik ken een mooie plek voor vossenbessen in de buurt van Austerlitz. Daar heb ik altijd van Oktober tot December veel vossenbessen geoogst. Dit keer ging ik op Zondag 5 Maart met mijn hond naar dat bos, en stopte gewoontegetrouw het plastic doosje dat ik altijd gebruik om de vossenbessen in te verzamelen in mijn rugzak.

lees hier verder ...
Lente

Het eerste zonnetje

Bladeren worden gebruikt om energie op te wekken. Als een soort zonnecollectoren vangen planten het zonlicht op om de energie van het licht om te zetten in suikers die als weer energievoorraad voor de plant dienen door middel van het bekende proces van de fotosynthese.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar