Een rijke insecten- en ongewerveldenfauna vormt de basis voor intacte voedselketens en een gezond milieu. Toch wordt het belang van biodiversiteit in openbaar groen nog wel eens onderschat.
Wat leeft er in je tuin? De wonderbaarlijke soortenrijkdom van een stadstuin. Renze Borkent ging op tuinsafari en ontdekte meer dan 1.200 soorten in een kleine stadstuin in Almere.
Moestuinieren in samenwerking met de natuur. In dit boek nemen de auteurs Femke en Esther je bij de hand. Op basis van hun eigen successen en mislukkingen in de moestuin geven ze je precies de juiste basiskennisdie je nodig hebt om je planten duurzaam te kweken en te verzorgen en je oogst te verwerken.
Zolang er tuinen zijn, zolang hopen de bezitters ervan de echte natuur – teloorgegaan door menselijk ingrijpen – te herstellen. Arcadië was bedorven en moest via horticultuur herwonnen worden. Tuingeschiedenis door de eeuwen heen. Voor geïnteresseerden in tuin & landschap, filosofie, kunst, tuingeschiedenis en -ontwerp.
In het jubileumboekje ‘Van Nature’ ter ere van het 40-jarig bestaan van KNNV Uitgeverij lees je 10 korte verhalen van een greep uit de vele bevlogen natuurliefhebbers met wie de uitgeverij veel samenwerkt.
Wat kenmerkt de Nederlandse natuur? Van haring tot knotwilg en van de grote vuurvlinder in Overijssel tot het zinkviooltje in Zuid-Limburg. 'Canon van de Nederlandse natuur' beschrijft vijftig karakteristieke soorten planten en dieren, met aandacht voor bodem en landschap, water en weer en ook de geuren en geluiden van de natuur in Nederland.