Van bestuderen naar begrijpen


Boeken

Guerrilla gardening

Er moet heel wat gebeuren in veel steden op het terrein van vergroening van straten, tuinen, overhoekjes en braakliggende terreinen. Juist om het stadsklimaat in positieve zin te beïnvloeden namelijk door opwarming te verminderen, regenwater beter vast te houden en biodiversiteit te bevorderen.

lees hier verder ...
Boeken

Nova Flora Neerlandica, deel 1

Boekbespreking door Maurice Martens
Nova Flora Neerlandica is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging. Het doel is een nieuwe wetenschappelijke flora te verzorgen in de traditie van Flora Neerlandica, een initiatief uit de tweede helft van de negentiende eeuw om de Nederlandse vaatplanten tot in detail te beschrijven. Deze Flora Neerlandica is destijds nooit in zijn geheel tot stand gekomen.

lees hier verder ...
Boeken

Zakgids Stoepplanten

Meestal ga je de stad in om te shoppen, zoals dat tegenwoordig in ‘goed’ Nederlands heet. Maar wat let je om eens om een heel andere reden naar de stad te wandelen. Bijvoorbeeld omdat je wel eens wil zien of dat plantje met de hartvormige vruchtjes dat bij jou aan de voordeur op de stoep staat ook op meer plaatsen te zien is in de stedelijke omgeving.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar