Van bestuderen naar begrijpen


Bijzonder

Groenkijkers

Is Maastricht groen? Zeker! Na afloop van de documentaire Groenkijkers, een ode aan natuurbeschermers en de prachtige natuur om ons heen, verzorgt Stichting Vestingstad een rondleiding door de Hoge Fronten, met een focus op de prachtige flora en fauna die het gebied rijk is.

lees hier verder ...
Bijzonder

Zen

Ga eens buiten zitten, en probeer om alleen maar waar te nemen. Alleen maar zien, horen, ruiken, voelen; zonder oordeel, zonder woorden, zonder namen te geven.

lees hier verder ...
Bijzonder Lente

Warmtestraling bij planten

Een fenomeen dat vooral van belang is in het voorjaar is dat sommige planten warmte benutten om insecten aan te trekken voor bestuiving en bevruchting. We maken daarbij onderscheid tussen planten die passief de warmtestraling van de zon invangen en planten die actief warmte produceren. 

lees hier verder ...
Bijzonder

Familietijd

Ook in 2022 dagelijks een ander familielid op de thuispagina van Flora van Nederland. De Nederlandse flora, dat zijn alle wilde en van nature voorkomende plantensoorten, die in ons land te vinden zijn, omvat zo’n 2000 soorten.

lees hier verder ...
Bijzonder

Vlees

Planten hebben niet de mogelijkheid om even op en neer naar de supermarkt te rennen als ze honger hebben. Ze moeten het doen met wat de omgeving hen aan voedingsstoffen te bieden heeft.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar