Reis mee door onze flora. Een tamelijk groot en grof gras is Kropaar (SL0390) uit de Grassenfamilie, die tijdens de bloei heel goed te herkennen is aan de grote bloeiwijze waarin kluwenvormig samengetrokken aartjes met veel bloemetjes staan. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Op vochtige plaatsen in onze rijkere loofbossen kun je Reuzenzwenkgras (SL0515) uit de Grassenfamilie aantreffen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. De grote pluim van Rietzwenkgras (SL0514) uit de Grassenfamilie heeft op de onderste knoop 2 of 3 takken met minstens 4 aartjes. De pluim hangt bovenin een beetje over. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Niet alleen in gras- en hooilanden, maar ook in allerlei ruderale ruigten kun je Italiaans raaigras (SL0755) uit de Grassenfamilie vinden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Een heel veel voorkomend zoden-vormende gras in gazons, graslanden, sportvelden, weilanden en natuurlijke graslanden is Engels raaigras (SL0756) uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Een van nature voorkomend gras op droge zandige plaatsen in grasland, ruigten en duinen is Hard zwenkgras (SL1472) uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.