Reis mee door onze flora. Een klein blijvende plant, die voor de winter kiemt en tijdens de winter als rozetplant te herkennen is, is (Winterpostelein uit de Bronkruidfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Maretak uit de Sandelhoutfamilie. Als je Maretak in de natuur tegenkomt, kun je er vrij zeker van zijn dat er kalk in de bodem zit. Een plantensoort die zo duidelijk een kenmerk van de bodem aangeeft noemen we een indicatorsoort. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Dagkoekoeksbloem uit de Anjerfamilie is een tweehuizige soort uit de Anjerfamilie die je veel tegenkomt in de rand van struikgewas. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Aalbes uit de Ribesfamilie is een soort die bekend is van de rode en zwarte bessen, waarvan marmalade gemaakt wordt. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Een bijzonder opvallende plantensoort die tot de Strandkruidfamilie hoort is Lamsoor. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Een bijzonder opvallende plantensoort die tot de Strandkruidfamilie hoort is Engels gras. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.