Van bestuderen naar begrijpen


Voeding

Cipressen en bessen

Van de grote Cipressenfamilie kennen we maar één soort die inheems is in Nederland, dat is Jeneverbes (Juniperus communis). De vorm van sommige Jeneverbes-struiken doet wel aan de zuilvorm denken van de naamgever van de familie, de Cipressen van het Italiaans-Toscaanse landschap (Cupressus sempervirens).

lees hier verder ...
Voeding

Oervader van de appels

Waar het afgelopen week over een figuurlijke appel ging, bloeien nu ook de echte appelbomen.
Hoewel en supermarkten vol liggen met appels, is de Wilde appel (Malus sylvestris) een relatief zeldzame soort geworden in onze loofbossen.

lees hier verder ...
Voeding

Plukken

Het is nu natuurlijk het seizoen van de oogst. Naast appels en kastanjes zijn er ook minder voor de hand liggende vruchten te plukken. Bijvoorbeeld de bessen van de Wilde lijsterbes (Sorbus aucuparia). De rood-oranje trossen zijn nu overal in de drogere bossen en struwelen te vinden.

lees hier verder ...
Voeding

De laatste weken

De laatste weken van de aspergetijd zijn ingegaan. Vanaf de tweede donderdag van april tot Sint Jan (24 juni) worden er, vooral in het noorden van Limburg, Asperges (Asparagus officinalis) gestoken. Na Sint Jan, oftewel de zonnewende, krijgen de planten de tijd om door te groeien en een energievoorraad aan te leggen.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar