Van bestuderen naar begrijpen


Lente

Eerste lentemaand

Maart is de eerste maand van de meteorologische lente. De gemiddelde temperatuur is, gemeten over een lange periode, ongeveer 5,8 graden Celsius. Je ziet dan ook dat de plantenwereld duidelijk actief aan het worden is. Niet alleen de bolgewassen in tuin of park priemen boven de aarde uit, maar je ziet ook allerlei bloemen tevoorschijn komen.

lees hier verder ...
Kust

Ver van zee

Planten vind je soms op plaatsen waar je ze helemaal niet verwacht. Echter als de omstandigheden goed zijn en de plant kan er komen, via bijvoorbeeld zaden, dan kunnen planten het ver brengen. Dat niet-vaatplanten zoals mossen dit kunnen, bleek afgelopen weekend met de vondst van de Kuifhaarmuts, een mos dat normaal alleen in Mediterrane gebieden voorkomt , op een Hilversumse boom.

lees hier verder ...
Winter

Naar boven

De vroege voorjaarsbloeiers hebben het nu niet gemakkelijk. De sneeuw en koude stellen het voorjaar nog even uit. Zeker in vergelijking met februari 2014, toen er rond deze tijd al Ereprijs (Veronica spec.) in bloei stond, is het nu erg koud en lijken de planten het rustig aan te doen.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar