Van bestuderen naar begrijpen


Tuinen Vlinders

Vlinder

Het warme zomerse weer zorgt ervoor dat er overal veel vlinders te zien zijn. De meeste vlinders hebben waardplanten, planten waar ze hun eieren op leggen, maar bezoeken ook bloeiende planten om nectar te zoeken.

lees hier verder ...
Waarnemen

Proefplant Zandraket

Hoewel zijn naam wellicht associaties oproept met minder plezierige gebeurtenissen is de Zandraket een kleine plant uit de Kruisbloemenfamilie. De plant is een ideale proefplant voor biologen-onderzoekers. Zo is het de plant waarvan het genoom als eerste volledig bekend is, hetgeen de plant helemaal goed bruikbaar maakt.

lees hier verder ...
Waarnemen

Wat hoor ik daar?

Planten reageren op hun omgeving. Het is natuurlijk bekend dat ze op licht reageren en dat sommige planten reageren op beweging, zoals bijvoorbeeld Klein springzaad (Impatiens parviflora). Vaak wordt er zelfs beweerd dat planten kunnen horen en beter groeien onder bepaalde muziek.

lees hier verder ...
Toepassingen

Slaapplant

Naast de vele klaprozen die nu overal staan te bloeien, is nu ook het meest bombastische familielid van de Papavers te vinden. Met de grote gekleurde bloemen en bleek gekrulde bladeren is de Slaapbol (Papaver somniferum) een erg opvallende plant.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar