De wens om te eten uit eigen tuin of van eigen balkon spreekt steeds meer mensen aan. Echter, waar begin je en hoe zorg je dat je moeite ook beloond wordt met een oogst waar je regelmatig echt van kan eten? Voor iedereen die een beginner of licht gevorderd is op moestuingebied, en graag wil zaaien, opkweken en eten uit eigen tuin is er nu Groentje?!, hét nieuwe moestuinboek vol inspiratie en praktische tips voor alle seizoenen waarmee je samenwerkt met de natuur. Zo groei je stap voor stap mee met je eigen moestuin. Dit boek komt uit in februari, precies hét moment waarop we het nieuwe moestuinseizoen aftrappen en de eerste zaadjes de grond in gaan om zo een heel seizoen te kunnen oogsten. 

In dit boek nemen de auteurs je bij de hand. Op basis van hun eigen successen en mislukkingen in de moestuin geven ze je precies de juiste basiskennisdie je nodig hebt om je planten duurzaam te kweken en te verzorgen en je oogst te verwerken.

Hierbij maakt het niet uit of je een kleine of een grote tuin, of een balkon hebt: groenten, kruiden of fruit laten groeien kan iedereen.

Het boek is opgedeeld per maand en gaat in op allerlei onderwerpen, zoals voorzaaien, een gezonde bodem, bescherming van jonge plantjes en uitleg over groenten en bloemen voor in de moestuin. Ook bevat het boek recepten en specials over bijvoorbeeld eetbare bloemen en eten uit je normale tuin met vaste planten.

Met het praktische moestuinboek ‘Groentje?!’ groei je stap voor stap mee met je eigen moestuin.

  • Moestuinieren in samenwerking met de natuur
  • Praktisch moestuinboek voor beginners
  • Het hele jaar rond, alle vier seizoenen
  • Stap voor stap
  • Inspiratie en tips
  • Rijk geïllustreerd met foto’s

Afbeelding met persoon, vinger, Menselijk gezicht, buitenshuis  Automatisch gegenereerde beschrijving

Femke Lampe begon vier jaar geleden met het kweken van haar eerste kerstomaatjes. Leren door te doen is wat haar drijft. In het dagelijks leven geeft ze leiding aan marketing- & innovatie teams.

Afbeelding met persoon, glimlach, Natuurlijke voeding, Menselijk gezicht  Automatisch gegenereerde beschrijving

Toen Esther Klaster een aantal jaar geleden van een appartement naar een dijkhuisje met tuin verhuisde, was dat het startsein voor het kweken van groenten én groene vingers. In het dagelijks leven is ze organisatieadviseur.

Bekijk het inkijkexemplaar via onze partner KNNV uitgeverij

Eerste plaatsing 8 februari 2024, aangepast op 21 februari 2024