Reis mee door onze flora. Ridderzuring (SL1105) uit de Duizendknoopfamilie kan tot anderhalve meter hoog worden en zijn in het algemeen erg fors. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. De veel aangeplante straatboom Esdoornbladige plataan (SL2250) uit de Plataanfamilie is goed te herkenen aan de afbladerende schors, die grote geelgroene plekken achterlaat op de stam. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Ranonkelachtigen.
Reis mee door onze flora. Niet alleen de goudgele en tamelijk grote bloemen van Zilverschoon (SL1006) uit de Rozenfamilie vallen op, maar vooral de onderkant van de zilverkleurige geveerde bladeren.
Reis mee door onze flora. Muizenoor uit de Composietenfamilie. Muizenoor gedijt uitstekend op drogere zandige bodems in heidevelden, in bermen en droge graslanden.
Reis mee door onze flora. Zeepkruid (SL1139) is een opvallende soort uit de Anjerfamilie. Hij valt op door de in de volle zomer rijk bloeiende tros met witte tot soms licht roze bloemen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Een heel algemene soort die je aantreft op plekken met een hoge rijkdom aan mineralen en meststoffen is Beklierde duizendknoop (SL0973) uit de Duizendknoopfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Bosanemoon is een lage overblijvende lentebloeier uit de Ranonkelfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Ranonkelachtigen.
Reis mee door onze flora. Groot streepzaad uit de Composietenfamilie. Vanaf begin mei siert Groot streepzaad onze dijken en kan als typische soort beschouwd worden voor dijken.
In de nazomer en het najaar zie je aan de boom of struik de vele tuilen van oranje tot rode bessen die door spreeuwen en lijsters worden gegeten. Zo wordt de soort verspreid.