Reis mee door onze flora. Langs beschaduwde struwelen op tamelijk rijke bodems zijn soms hele plakkatenGrote muur uit de Anjerfamilie te vinden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Morgenster (SL1292) uit de Composietenfamilie. Voordat Morgenster of Boksbaard gaat bloeien overwintert ze meestal een aantal jaren als rozetplant.
Vooral in de herfst en de winter als de pruikige vruchten heel goed opvallen en als een sluier over de andere planten ligt, kun je de Bosrank gemakkelijk terugvinden.
Reis mee door onze flora. Het Driekleurig viooltje uit de Viooltjesfamilie is goed te herkennen aan de bonte kleursamenstelling van de tot 2,5-3 cm grote bloemen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Reis mee door onze flora. Haagwinde (SL0188) uit de Windefamilie. Een algemeen in ons land voorkomende soort, die je vooral aantreft al klimmend in en over andere plantensoorten is de Haagwinde met grote opvallende witte trompetvormige bloemen.
Reis mee door onze plantenfamilies. Eenarig wollegras (SL0479) uit de Cypergrassenfamilie. De bloeiwijze bovenaan de stengel bestaat uit slechts een aar. Dit onderscheidt het Eenarig wollegras van Veenpluis en de twee andere Wollegrassoorten. Deze soorten zijn ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Pinksterbloem, Cardamine pratensis L., siert met zijn trosvormige bloeiwijzen met bloemen met zacht lila kroonbladeren in het voorjaar van april tot juni onze vochtige tot natte graslanden. De Pinksterbloem behoort tot de Kruisbloemenfamilie of Brassicaceae; ze kunnen 15 tot zelfs 50 cm hoog worden.
Reis mee door onze flora. Echte guldenroede uit de Composietenfamilie. Echte guldenroede is gekarakteriseerd als een kwetsbare rode lijst soort. Dat komt mede doordat de plantengemeenschap waarin zij een karakteristieke kensoort vormt in oppervlakte achteruit gaat.
Reis mee door onze flora. Zwartblauwe rapunzel (SL0935) uit de Klokjesfamilie. De kleur van de bloemen is zwart blauw (nigrum); soms een enkele keer wit tot lichtgeel (spicatum). Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Klokjes- en Asterachtigen.