Reis mee door onze flora. Wilde kamperfoelie (SL0759) uit de Kamperfoeliefamilie. Een aantal vlindersoorten onderhoudt een duidelijke relatie met de Wilde kamperfoelie. De Glasvleugelpijlstaart is een van de langtongige nachtvlinders die voor bevruchting zorg draagt. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Klokjes- en Asterachtigen.

Ga verder naar Wilde kamperfoelie uit de Kamperfoeliefamilie

Wilde kamperfoelie komt onder andere voor in de associatie van Hengel en Gladde witbol. Ga verder naar de associatie of plantengemeenschap van Hengel en Gladde witbol.

Met Flora van Nederland door de Nederlandse flora heen. De Nederlandse flora, dat zijn alle wilde en van nature voorkomende plantensoorten, die in ons land te vinden zijn, omvat zo’n 2000 soorten. Deze soorten zijn op wetenschappelijke gronden ingedeeld in 146 families. Flora van Nederland biedt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met de belangrijkste families uit deze reeks aan de hand van plantensoorten die tot die families behoren. Om dit gemakkelijk te maken plaatst de redactie van Flora van Nederland iedere dag een andere plantensoort uit de reeks van soorten die in de website Flora van Nederland te vinden zijn. We kiezen er daarbij voor om de volgorde aan te houden die ook in de wetenschappelijke Flora van Heukels wordt gevolgd. We beginnen daarbij met plantensoorten uit de groep der Wolfsklauwen en Varens en eindigen met plantensoorten uit de groep der Schermbloemachtigen. Iedere dag vind je aldus een andere plantensoort op de homepage van Flora van Nederland en door iedere dag de video van deze plantensoort te bekijken krijg je een prima inzicht in de totale flora en leer je spelenderwijze onze planten kennen.

Iedere dag andere determinatievideo’s

Aangepast op 12 juli 2023