Natuurfotografen in de dop opgelet!
De lente lijkt nu eindelijk aan te breken en de natuur komt langzaam weer tot bloei. Om dit te vieren organiseert het NIBI samen met Pollennieuws & Flora van Nederland een fotowedstrijd speciaal voor kinderen! Het thema ‘insecten op bloemen’ past helemaal bij deze tijd, dus pak je fototoestel, stap naar buiten en trek die mooie plaatjes! Met je foto breng je niet alleen de ontluikende natuur mooi in beeld, maar de makers van de mooiste foto’s winnen daarmee ook nog eens leuke prijzen.

Hoe doe je mee?
Meedoen is heel eenvoudig! Maak allereerst een foto met het thema ‘insecten op bloemen’. Je foto kun je op twee manieren insturen: deel hem op Instagram met #fotowedstrijdWvdB of mail hem naar Karlijn Keessen van NIBI (vermeld daarbij ‘fotowedstrijd Week van de Biologie’ in de onderwerpregel). Insturen kan tot en met zondag 30 mei. Vergeet niet je leeftijd te vermelden. De winnaars worden de week erop bekend gemaakt.

Wat kun je winnen?
We hebben een uitgebreide prijzenpot! Degene met de állermooiste foto wint een uitgebreid boekenpakket, met daarin een exemplaar van Insectenrijk – een schatkamer vol wonderlijke wezens, Pollen En Hooikoorts, Plassen over kwallenbeten – biologische lariekoek ontleed, én Het Briljante Bloemen Boek! Genoeg om de zomer mee door te komen dus.

Daarnaast winnen de nummers twee, drie, vier en vijf een exemplaar van Pollen en hooikoorts of Plassen over kwallenbeten naar keuze.

Week van de Biologie
Klaar met fotograferen? Doe ook mee met een van de andere activiteiten van de Week van de Biologie! De Week van de Biologie is een week met allerlei activiteiten om iedereen in Nederland kennis te laten maken met biologie. En dat kan op heel veel manieren: doe bijvoorbeeld nog snel mee met De Grote Radijzenwedstrijd, ga op natuurexcursie of help mee bij het netjes maken van park of tuin bij jou in de buurt.

Geschreven door Karlijn Keessen van NIBI, eerste plaatsing 1 mei 2021, bijgewerkt 21 mei 2021