Adopteer een plantensoort

Plantensoorten kunnen een heel bijzondere betekenis hebben voor mensen. Een gevoel, ontmoeting of anekdote kan al voldoende zijn voor een mooie verbinding met een plantensoort. Met adopteer een plant van Flora van Nederland kunt u uw verbondenheid laten zien en delen met anderen. Deel uw verhaal


  • Duifkruid voor Nelle flora van Nederland

Adoptie door Nelle

Ik adopteer een plant en word sponsor omdat ik veel gebruik maak van de website en ook de link van de website heel vaak doorstuur naar anderen. De filmpjes geven goede informatie en daar ben ik blij mee. Ik wil Scabiosa culumbaria - Duifkruid sponseren. Mooie inheemse plant, die lange tijd bloeit, de bloemen zijn geschikt voor de bloemsierkunst, je kunt de bloemen eten en het is een subtiele plant.

De determinatievideo van Duifkruid hebben wij in productie genomen dankzij de adoptie van Nelle Driessen Natuurtuinen, 13 december 2024

lees hier verder en bekijk video ...
  • Zonnebloem voor Juni Flora an Nederland

Zonnebloemen voor Juni

Wij, de twee tantes van Juni, willen de zonnebloem graag doneren aan ons nichtje Juni. Zij wordt op 4 juli 2024 vijf jaar oud. Tegelijk met de eerste bloei van de zonnebloemen. We vinden zonnebloemen erg goed bij haar passen. 

In het Frans heet de zonnebloem Tournesol (draait naar de zon), een eigenschap die we in Juni herkennen. Op haar geboortekaartje staat een zonnetje, en ze is het zonnetje in het leven van haar moeder, opa en oma, haar tantes, neef en nicht en voor een heleboel kleine en grote vriendjes en vriendinnetjes. Ze houdt van verzorgen en zorgt heel goed voor haar poppen en knuffelbeesten en voor een aantal levende dieren en planten. Ze zal een goede adoptiemoeder zijn voor de zonnebloem.

Zonnige groet van de tantes Marlies en Jessica

lees hier verder en bekijk video ...
  • Meidoorn adoptie voor Marcel Flora van Nederland

Meidoorn voor Marcel

Graag wil ik de meidoorn ter adoptie aanbieden aan mijn man, Marcel. Marcel is graag en veel buiten. Gek op de natuur, specifiek in de Achterhoek. Tijdens lange wandelingen raakte hij steeds meer gecharmeerd van de meidoorn. Deze vormt vaak mooie, lange hagen langs de vele oude boerderijen in de Achterhoek en biedt, met zijn stekels, een veilige schuilplaats voor Marcels lievelingsvogel: de mus.

Hartelijke groet, Marlies 

Geplaatst op 3 juli 2024

lees hier verder en bekijk video ...
  • Reuzenbalsemien en Jessica Flora van Nederland

Reuzenbalsemien en Jessica

Ik heb goede jeugdherinneringen aan deze prachtige plant.  Ik vond het als kind al heel leuk dat de rijpe zaaddozen uiteen spatten als ik ze aanraakte of er licht in kneep. De zaaddoos krult prachtig op. En na een tijdje ruiken je handen heel lekker. 

Het is een dynamische plant. Ik vind ze imposant in grote groepen. De kleurschakeringen zijn heel mooi en ze verspreiden een heerlijke geur. De bijen en hommels zijn er dol op.Ik heb ze zelf in mijn weiland staan en wil ze daar graag houden ook al weet ik dat het een invasieve exoot is. Ze zijn gemakkelijk in toom te houden.

Met plantenrijke groeten van Jessica van Pelt

lees hier verder en bekijk video ...
  • SL0153-114-JS640

Herinneringen aan Bevertjes

Met Bevertjes hebben we al een lange “geschiedenis”. Dat geldt vooral voor mijn vrouw, Anny, die plukte als kind al het Bevertjes gras bij hen in Baak, langs een weggetje. We praten over meer dan 65 jaar geleden. 

Zelf heb Ik het gras pas goed leren kennen op een van onze Zwitserse reizen. Dat was rond 1967. Beiden hebben een passie voor hun tuin met vooral inheemse wilde planten en Gerard is mede-redacteur van Flora van Nederland.

Gerard en Anny Bögemann.

Eerste plaatsing op 16 maart 2021 en aangepast op 30 juni 2024

lees hier verder en bekijk video ...
  • Adopteer een plant Gewone vlier Flora van Nederland

Vlier voor mijn vader

Ik wil de (gewone) Vlier graag doneren aan mijn vader Jan. Hij heeft denk ik het woord ‘Vlierschennis’ bedacht. Ofwel, de vlieren op ons stukje land worden goed verzorgd en de bloemschermen en de bessen mogen niet beschadigd worden. 

Onbedachtzaam omgaan met de struik/boom is vlierschennis. Mijn vader is ruim 80 jaar en maakt al ruim 50 jaar elk jaar zo’n 150 of meer potten vlierbessenjam. Dat eet hij dan de rest van het jaar op zijn brood en hij deelt het uit. De laatste jaren helpt zijn broer Geert van 83 jaar ook mee met onderhoud, plukken, een eigen voorraad jam maken, en opeten.

Aangeboden door dochter Jessica

lees hier verder en bekijk video ...