Bovenstaande foto van Stinkende gouwe en Muurleeuwenbek groeiend aan een vestingmuur

Is Maastricht groen? Zeker! Na afloop van de documentaire Groenkijkers, een ode aan natuurbeschermers en de prachtige natuur om ons heen, verzorgt Stichting Vestingstad een rondleiding door de Hoge Fronten, met een focus op de prachtige flora en fauna die het gebied rijk is.

Lumière ligt in een bijzondere historische omgeving. Onze achtertuin is namelijk het Frontenpark, een spannend en ruig stuk natuur in de stad. Dit bijzondere gebied wordt gedomineerd door de restanten van vestingwerken van Maastricht: de Hoge Fronten (eigenlijk de linie van Dumoulin) en de Lage Fronten. Jaren van verwaarlozing hebben ervoor gezorgd dat de natuur hier vrij spel kreeg. Maar nu is er volop ruimte en aandacht voor alles dat leeft en bloeit en voor het cultureel erfgoed.

De ervaren gidsen van de Stichting Maastricht Vestingstad leiden dan ook met alle plezier de geïnteresseerde bezoekers rond door dit prachtige gebied. Ditmaal ligt de nadruk echter niet op de vestingwerken, maar op de bijzondere flora en fauna in het gebied. De gidsen worden daarom vergezeld door een deskundige biologen, Peter Alblas, Maurice Martens en Han Hoogma, die de bezoekers naar analogie van de documentaire GROENKIJKERS de natuurlijke pracht van het Frontenpark zal tonen.

Er zijn twee rondes ingepland op zondag 7 april 2024.

Ronde 1
11.30 - Start documentaire
12.30 - Start wandeling Frontenpark
14.00 - Einde wandeling

Ronde 2
13.30 - Start documentaire
14.30 - Start wandeling Frontenpark
16.00 - Einde